Westfriese families
Westfriese Families

Wie zijn deze West-Friezen? (Collectie Spil)

West-Friezen van wie de naam niet bekend is. Erger is er bijna niet. Theo Spil (1942) uit Medemblik heeft er een dik fotoalbum vol van. Meer dan honderd West-Friezen, zo'n honderd jaar geleden geportretteerd, verzameld door schoonvader Cees de Boer (1896-1977). Nagelaten zonder naam.

Theo en Ans Spil-de Boer (1943) hebben dit jaar (2007) het 25-jarig bestaan van museum 'De oude bakkerij' te Medemblik gevierd. Vader Cees de Boer is de grondlegger van het museum. De Boer was bakker te Wadway van 1930 tot eind 1965.
Deze bijzondere man, geboren in Westwoud, was meer dan een warme bakker. Een van zijn andere activiteiten was het verzamelen van oude foto's.
De verzamelwoede leidde tot een waardevolle collectie. Een pas verschenen boek over het leven van Cees de Boer geeft daarvan een mooie indruk. Dit boek bevat ook veel genealogische informatie over de familie De Boer. Het is samengesteld en geschreven door Theo Spil. De titel is 'Cees de Boer, wie kent hem niet'.
Honderden foto's heeft Cees de Boer verzameld. Van familieleden en van velen buiten zijn eigen kring. Vanaf kleine kartonnen kaartjes kijken allerlei West-Friezen je aan. Onbekende West-Friezen. Hun namen zijn niet bekend.Wie zijn zij?
Westfriese Families publiceert op haar site ruim tachtig foto's uit de collectie van Theo Spil. Hopelijk worden mensen herkend.
Reacties graag naar de secretaris, secretaris@westfriesefamilies.nl.

Ed Dekker, secretaris Stichting Westfriese Families


© 1954-2022 | Westfriese Families | E-mail | Sitemap
"Die zijn voorgeslacht niet eert, is zijn eigen naam niet weerd."

Westfries Genootschap